Reggelire... ! Ugyanis a quinoa nem csak köretként állja meg a helyét, hanem reggelire is kiváló bármilyen gyümölccsel, fahéjjal, vaníliával, magvakkal, nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Mivel most eper szezon van és rengeteget hoztam otthonról, így a mai reggeli egy eperrel dúsított quinoa kása lett! :)
A quinoa egy gabona fajta, olyan apró, mint egy mag, mégis a spenótok családjába tartozik, magas a fehérje tartalma, tartalmaz B, E vitamint, magnéziumot, cinket, magas a vas tartalma is. Lassan szívódik és gluténmentes is egyben.
Hozzávalók (1 főre):
- 20 g quinoa (gluténmentes gabona) ~ 14 g ch
- 1 dl mandulatej (~ 5 g ch)
- 2 ek fahéj
- 15 g eper ~ 1 g ch
- 1 ek mogyoró durvára vágva ~ 3-4 g ch
- 1 ek lenmag (felhasználáskor porrá őrölve) vagy chiamag (kicsit drágább, de nem kell őrölni, lényegesen magasabb omega 3 zsírsav)
Elkészítése:
- Quinoát megmossuk, majd dupla mennyiségű vízzel feltesszük főni. Kb. 15 perc alatt megpuhul és fel is szívja az összes nedvességet. Ha nem, akkor egyszerűen lecsöpögtetjük és leszűrjük. (maradjon még meleg)
- Zsiradék nélkül megpirítjuk a mogyorószemeket, majd durvára vágjuk
- Majdnem készen is vagyunk, ugyanis a még meleg lecsepegtetett quinoát egy mélyebb tányér aljára rendezem, majd mehet bele a fahéj, kockára vágott eper, megszórjuk őrült lenmaggal és durvára vágott mogyoróval
- Az egészet felöntjük kevés növényi tejjel és máris fogyaszthatjuk :)
- Cukorbetegek tehetnek bele xilitet vagy steviát (összeturmixoltam a tejjel és úgy öntöttem a kása tetejére)
Nem csalás, a képen még az eper mellé került kevés ananász is... :))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése