Hozzávalók (2 főre):
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g sárgarépa (8 g ch)
- 1 szár zeller
- 250 g darabolt paradicsom
- 1 ek balzsamecet
- 2 db tonhalkonzerv
- kókuszzsír
Elkészítése:
- A felaprózott hagymát kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzákerül a hosszúkásra (nagyon vékony legyen!) vágott sárgarépa és zellerszárat. Sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Ha szeretjük tehetünk bele szerecsendiót is (frissen őrölt az igazi)
- Amikor a zöldségek megpuhultak, mehet bele a tonhal, kicsit lepirítom. Majd a paradicsompüré, vagy darabolt paradicsom. (házilag is el tudjuk készíteni: lobogó vízbe beledobáljuk a paradicsomot és pár perc elteltével kivesszük, héját lehúzzuk és 4-5 darabra szeleteljük)
- Kevés balzsamecettel és citromlével fűszerezzük még a legvégén és tésztával (teljes kiőrlésű vagy gluténmentes diéta esetén speciális gluténmentes tésztával vagy rizstésztával) tálaljuk.
- Aki szereti megszórhatja parmezánsajttal. Nyár lévén és kevés friss újhagymát vágtam a tetejére :)
Önmagában az étel kevés szénhidrátot tartalmaz (sárgarépa), viszont a tésztával vigyázni kell és csak kevés mennyiségben fogyasztható (és heti egy alkalommal) cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia esetén.
(spec. teljes kiőrlésű spagettivel kb. 50-60 g ch/fő)
(spec. teljes kiőrlésű spagettivel kb. 50-60 g ch/fő)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése