2012/06/10

Pulyka kofta

Zöldséges - húsos fasírtot akartam csinálni (zsömle nélkül), vagy valami ahhoz hasonló húsgolyót, de nem a szokványos módon... mivel zsemlét/kenyeret nem tehetek bele, így kutakodtam egy picit a neten... és találtam is :) Az egyiptomi körutakat nézegetve még egy receptre is ráakadtam, pedig nem is akarok Egyiptomba menni... :)
Húsgombóc darált pulykahúsból, amihez kell koriander is, így végre meg tudom mutatni a koriander növénykémet :) és ha már mutogatok, akkor megmutogatom a kakukkfüvemet is, ami a rozmaring és tihanyi levendula szomszédságában nevelkedik a teraszon, íme :)) 


  Hozzávalók:
- 500 g darált pulykacomb
- 1 közepes fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1/2 kk őrölt koriandermag
- 1/2 kk köménymag
- 1/2 kk kurkuma
- 1/2 kk chilipor
- 1/2 ek reszelt citromhéj
- ízlés szerint koriander levél és menta levelek apróra vágva




Összetevőket kézzel összegyúrom és formás gombócokat formálok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket és sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütöm. Kész is! :) Az előtte - utána kép:




Recept források innen: http://www.divehardtours.com/blog/2010/03/04/egyiptomi-receptek-2-falafel-es-kofta/ és innen http://www.judapest.org/egyszeru-kofta/