Hozzávalók (kb. 2-3 főre):
- 2 nagyobb alma
- 1 csomó piros retek
- 1/2 fej fekete retek
- egy marék medvehagyma
- 1/2 citrom leve
- só, bors
- 1 marék tökmag
- 1 ek tökmagolaj
- 1/2 ek almaecet (utólag azt gondolom, hogy borecettel is nagyon jó)
Elkészítés (kb. 5 perc):
- Az almákat megmosom, majd a magrészt kihagyva egységes kockára vágom és egy nagy tálba rendezem őket.
- Meglocsolom kevés citromlével őket
- A piros retket is megmosom és vékony szeletekre várom, mehet is az almákra halmozva
- A fekete retket héjától megszabadítva nagyobb lyukú reszelőn lereszelek és azt is a salátára dobom
- Jöhet a medvehagyma, amit szintén megmosok és vékony csíkokra vágom, mehet is a salátára
- Végül jöhet a tökmag és az öntet! A tökmagot zsíradék nélküli serpenyőben pár percig piritom. Amikor már pattog és kellemes illat árad felőle, mert pirul, akkor pont készen is van, mehet is a saláta tetejére.
- Az öntet pedig: a maradék citromlevet összekeverek 1 ek olajjal (ha nincs tökmag, akkor a sima olíva is megteszi), sózom és borsozom és saláta tetejére kanalazom.
Tipp: ha nincs tökmag, akkor napraforgómaggal is tökéletes, vagy dióval! Vagy ezek mix-ével! De mindenképp pirítsátok meg előtte! Abszolút kedvenc, könnyű, vendégvárós vacsora - sali! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése