2013/06/02

Zabkása almával és mogyoróvajjal

Egy újabb reggeli... ha még nem unjátok a kása - mániám?! :)

Hozzávalók (1 főre)
  • 5 ek apró szemű zabpehely (a spar-ban most egész jó áron lehet kapni) (13 g ch) 
  • 1 ek eredeti vanília kivonat (vagy fél rúd kikapart magja)
  • 1/2 alma apróra vágva (3,5 g ch)
  • pár csepp citromlé
  • 2 ek mogyoróvaj (bioboltban lehet kapni, vagy házilag is meg lehet csinálni, akkor nem lesz annyira krémes, inkább paszta jellegű, de ugyanolyan finom -> 3-4 db mogyorót, mandulát, kesudiót és vagy paradiót kávédarálóval pépessé darálok, egészen addig míg a daráló oldalára nem tapad az összes) (max. 5 g ch) 
  • 1 ek almaszósz eperrel (házilag: 1 almát összevágok és megfőzöm pár csepp citrom levével, majd leszűröm és a nyers eperrel összeturmixolom) - ha édseíteni szeretnénk tegyünk bele 1 kk steviaport (4 g ch) 
  • 1 ek fahéj
  • 1/2 dl zabtej (4 g ch)

Elkészítés: 
  1. A zabpelyhet kevés vízzel fel teszem főni, kb. 15 perc alatt puhára főzöm, ekkor már felszívja az összes vizet és kásás állagú lesz, ez a cél :) 
  2. Rögtön tálba is öntöm a kását, rászóróm az almaszeleteket, meglocsolom citromlével, vaníliát és fahéjat is szórók rá
  3. Az egészet meglocsolom almaszósszal és mogyoróvajjal, majd zabtejjel is
Összesen kb. 29 g ch. 

Nincsenek megjegyzések: