Hozzávalók (1 főre)
- 5 ek apró szemű zabpehely (a spar-ban most egész jó áron lehet kapni) (13 g ch)
- 1 ek eredeti vanília kivonat (vagy fél rúd kikapart magja)
- 1/2 alma apróra vágva (3,5 g ch)
- pár csepp citromlé
- 2 ek mogyoróvaj (bioboltban lehet kapni, vagy házilag is meg lehet csinálni, akkor nem lesz annyira krémes, inkább paszta jellegű, de ugyanolyan finom -> 3-4 db mogyorót, mandulát, kesudiót és vagy paradiót kávédarálóval pépessé darálok, egészen addig míg a daráló oldalára nem tapad az összes) (max. 5 g ch)
- 1 ek almaszósz eperrel (házilag: 1 almát összevágok és megfőzöm pár csepp citrom levével, majd leszűröm és a nyers eperrel összeturmixolom) - ha édseíteni szeretnénk tegyünk bele 1 kk steviaport (4 g ch)
- 1 ek fahéj
- 1/2 dl zabtej (4 g ch)
Elkészítés:
- A zabpelyhet kevés vízzel fel teszem főni, kb. 15 perc alatt puhára főzöm, ekkor már felszívja az összes vizet és kásás állagú lesz, ez a cél :)
- Rögtön tálba is öntöm a kását, rászóróm az almaszeleteket, meglocsolom citromlével, vaníliát és fahéjat is szórók rá
- Az egészet meglocsolom almaszósszal és mogyoróvajjal, majd zabtejjel is
Összesen kb. 29 g ch.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése