A két nagy kedvenc: brokkoli (5,5 g ch) és lazac (omega 3)
- 250 g vadlazac
- 50 g feta
- 1 nagy brokkoli rózsáira szedve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve és héja
- 1 db tojás
- liszt (rizsliszttel csináltam)
- só, bors, kókuszzsír/olaj
A brokkolit pici vajon megpirítom, majd felöntöm vízzel és pár percig puhára párolom. Ha kész, akkor hideg vízbe lehűtöm. Egy késes aprítógépbe összetöröm a lazacot, majd a brokkolikat, fetát, fokhagymát. És jöhet bele a citrom leve és héja is, majd a tojás, és végül a liszt. Egy órára a hűtőbe pihentetem, majd olajon/kókuszzsíron kisütöm. (updated: vagy muffin formába töltöm, kevés olajjal meglocsolom a tetejét és úgy sütöm ki sütőben, 200 fokon)