Az igazi 2 in 1! Ehető már önmagában is, de én egy picit továbbgondoltam a dolgot és igazi pennés salátáról álmodoztam közben... :)
Hozzávalók a sült csirkéhez:
- 1 nagy egész csirke (kb. 1 kg)
- vaj
- só, bors
- 1 dl fehér bor
- kakukkfű, rozmaring
A hűtőből kivett csirkét megmosom, majd miután szárazra töröltem, mehetnek rá a fűszerek: kevés vajjal bekenem, majd sóval és borssal fűszerezem. Alufóliába tekerem és sütőbe teszem, amit felöntök pici fehér borral és kevés vízzel. Kb. 45-60 percig 200 fokon sütöm. Félidőben kiveszem és kakukkfűvel, rozmaringgal is befűszerezem.
Utolsó negyedórában levehetjük az alufóliát, hogy ropogósra süljön.
Utolsó negyedórában levehetjük az alufóliát, hogy ropogósra süljön.
Ilyen szép ropogós lett:
És aztán így folytatódott az álom:
A kész csirkét először darabjaira szedem, majd lefejtem a csontos részekről a húsokat és ilyen finom falatokat kapok. Érdemes nem csak a csirkemellére koncentrálni, bár kétségkívül az a legfinomabb része, és legjobb salátaalap.
Ezt követően jöhet a saláta összeállítása, amit a tésztafőzéssel kezdünk és közben a többi alapot is hozzáválogatjuk.
Saláta hozzávalók:
- 1 nagy fej fejes saláta
- 1 közepes lila hagyma
- 250 g feta kockára vágva
- 500 g maroknyi koktélparadicsom (0 ch)
- egy maréknyi tönkölybúzából készült penne olaszosan (picit keményre) főzve
- olívaolja
- egy marék bazsalikom
- só, bors, citrom leve