Boldog 2013-as évet! :)
Naa, ez a pite, egy álompite... olyannyira, hogy sima minimálisan édes, aszaltgyümölcsösnek indult, majd kis gyömbért tettem bele, narancsot, aztán citromot... és a végén annyira szuper összeállítás sikeredett szemre és ízre, hogy nehéz visszaemlékezni, pontosan miből mennyi is került bele :)
Naa, ez a pite, egy álompite... olyannyira, hogy sima minimálisan édes, aszaltgyümölcsösnek indult, majd kis gyömbért tettem bele, narancsot, aztán citromot... és a végén annyira szuper összeállítás sikeredett szemre és ízre, hogy nehéz visszaemlékezni, pontosan miből mennyi is került bele :)
Azért megpróbálom összegyűjteni az összetevőket:
- 3 db közepes méretű alma, almaszószként elkészítve (21 g ch)
- 100 g zabliszt (zabot kávédarálóban porrá őrölök) (56 g ch)
- 50 g rozsliszt (35 g ch) vagy az én személyes kedvencem a Rapunzel reggeli lúgosító kásája (26 g ch), ami ráadásul gluténmentes is (hajdina, ápramaláta, szójaliszt, földimogyoró, lenmag, amarántliszt és bourbon vanília)
- 1 db érett banán összeturmixolva (~ 20 g ch)
- 2 tk fehéj, 1/2 tk szegfűszeg, 1 tk szerencsendió
- 5-6 cm vastag gyömbér reszelve (vagy őrölt gyömbér is jó bele)
- 1 db narancs reszelt héja (kevés leve is mehet bele, ha túl száraz lenne a tészta)
- 1 db citrom reszelt héja (kevés leve is mehet bele, ha túl száraz lenne a tészta)
- 2 ek őrölt lenmag
- 1 tk sütőpor
- ízlés szerint méz/stevia/xilit (steviat tettem bele)
- aszalt meggy/cseresznye (én 30 g Nobilis aszalt meggyet tettem bele, kb. 22 g ch)
Elkészítése:
- Almákat meghámozom, feldarabolom és citromos vízben szósszá főzöm, majd miután kihűlt összeturmixolom, ez lesz az én házi készítésű almaszószom (http://anniestaste.blogspot.hu/2012/11/karacsony-illatu-sutotokos-muffin.html#.UOSDNW_BF2A)
- Száraz összetevőket egy nagy tálba összekeverem: zabot porrá őrlöm a lenmaggal, majd rozsliszttel, sütőporral és fűszerekkel összekeverem.
- Gyömbér megpucolom, héjától megszabadítom és nagyon apróra reszelem vagy kávédarálóval apróra darálom.
- Narancsnak és a citromnak is lereszelem a héját, majd mindent a tésztához keverek, ha kell még fűszerezem, édesítem, lisztet adok még hozzá, ha kevés lenne.
- Kerámia tálba kb. 180 fokon 35 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése