És akkor jöjjön a diós fetasaláta, isteni vacsorára!
Hozzávalók:
- 100 g dió (12 g ch)
- 1 fej fejes saláta vagy 1/2 fejes saláta és 1/2 jégsaláta
- 200 g feta sajt
- 100 g diós házi sajt (remélhetőleg ~ 0 g ch)
- 1 szál sárgarépa (4g Ch)
- kevés póréhagyma (összesen kb. 4-5 cm vastagnyit nagyon vékony karikára vágva) (max. 3 g ch)
- 1 citrom kifacsart leve
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek dió olaj
- 1 ek olíva olaj
- egy csokor kakukkfű
A diót száraz serpenyőben pár percig pirítjuk, majd az apróra vágott salátára szórjuk. A fetát apró kockára vágjuk, sárgarépát pedig vékony csíkokra szeleteljük, majd a póréhagymával együtt a salátahalom tetejére halmozzuk. Ezt követően jöhet rá az öntet: mustár, kifacsart citrom leve, kakukkfű és olaj, ezt jól összekeverjük, picit felverjük és meglocsoljuk vele a salátánkat.
Sorozatképek :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése