Tavalyi Marie Claire-ben találtam ezt a receptet, egyből többféle sütőtökös receptet is. Mivel egy hatalmas sütőtököt sikerült otthonról hoznom, így gondoltam akkor már egyszerre kipróbálok több receptet is.
Az első fetás - chilis, rozmaringos sütőtök:
Hozzávalók:
- 1 fej sütőtök (16,5 g ch / 100 g)
- 1/2 fej lila hagyma
- 100 g durvára vágott dió (12 g ch)
- 100 g feta
- rozmaring
- olívaolaj
- só, bors, chili, fahéj
Sütőtököt felszeleteljük, magjaitól megszabadítjuk, lila hagymát vékony szeleteljük, a diót durvára törjük és hozunk pár szár rozmaringot a kertből :) Nekem még van és amíg nem jön a fagy, addig kihasználom a kiskertem által nyújtott lehetőségeket :) A rozmaringot száraitól megszabadítom, csak a leveleit fogom felhasználni. A tököket kibélelt tepsibe teszem, majd jöhet rá a pác, utána pedig a hagyma, dió és rozmaring. Lefóliázva sütjük 200 fokon, az utolsó 10 percben vesszük csak le róla a fóliát. Tálaláskor még felturbózzuk kevés dióval és természetesen jöhet rá a kockára vágott feta sajt.
.. és akkor egy másik fűszerezéssel sült sütőtök - kakukkfüves - tökmagos sütőtök:
Hozzávalók:
- sütőtök (16,5 g ch / 100 g)
- egy csokor kakukkfű
- só, bors
- olívaolaj
- marék tökmag
A sütőtök közepesen magas szénhidrát tartalmú (16 g ch/100 g), mint a sárgarépa, sárgaborsó is, így szénhidrát tartalmával számolni kell. (dió is tartalmaz ch-ot, kb. 12 g ch/100g )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése