... illetve ott sajnos lemaradtam róla, de sebaj, itthon elkészítettem! :) Viszont a vörös lencsés, padlizsános lasagne isteni finom volt... :)) Mindkét recept gasztrobloggertől van, ezt most innen szereztem:
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű cukkini
- 1 db fürtös uborka (eredetileg 2 kellene, de én kicsit soknak találtam bele, így maradtam az egynél)
- újhagyma, ízlés szerint (2-3 szál)
- 5-8 dl liter zöldség alaplé
- 0,5 dl fehérbor
- 2 késhegynyi kurkuma
- petrezselyem, kókuszolaj, só, bors
A cukkinit és uborkát felkockázzuk majd a kevés olajon megpirított hagymára dobjuk. Pár percig összeforgatjuk, majd mehet rá az alaplé, kb annyi hogy ellepje és puhára pároljuk. Közben mehet bele a kurkuma, a bor só és bors. Amint megpuhul és picit kihűl, belekeverjük a friss petrezselyem leveleket, majd jöhet a turmixolás. Ha megvagyunk és még sűrűnek találjuk, kevés alaplével pár perce visszahelyezzük a gázra és fehér borssal fűszerezzük.
Alapból én a leveseket melegen szeretem, így ezt is melegen ettem/ajánlom. Sőt, ami az eredeti recept nem ír, de szerintem hasznos: a cukkiniket mielőtt kockára vágjuk és felhasználjuk, próbáljuk a magokat kikerülni, kivágni illetve azokat nem felhasználni a főzés során, vagy ha mindenképp belekerülnek, akkor a turmixolás után célszerű leszűrni, ugyanis a keményebb magok picit érezhetőbbek lehetnek a levesben a végén, ami kicsit elronthatja az összhatást, szerintem... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése