Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli rózsáira szedve
- 1 tojás felverve
- gluténmentes zsemlemorzsa vagy nem gluténmentes zsemlemorzsa :)
- só, bors, 1/2 tk koriander, 1/4 tk római kömény (vagy garam masala - indiai fűszerpor)
- kevés mentalevél
- olaj (napraforgó vagy kókusz)
- 1 bögre natúr joghurt
Elkészítés:
- A brokkolit megmosom és rózsáira szedem
- A tojást felverem, sóval és borssal ízesítem, majd beleforgatom a brokkolirózsákat, úgy hogy szinte mindenhová jusson
- A tojásos brokkolikat zsemlemorzsába is megforgatom (nemrég szereztem be egy kölest és lenmagot is tartalmazó "liszt" keveréket, na én ebben forgattam meg)
- Tepsibe (kibélelt, kivajazott) rendezzük a bundázott brokkolikat és kevés olajjal meglocsoljuk
- Sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
- A bögre joghurtot kevés sóval és korianderrel és római köménnyel összekeverjük, belevágunk pér levél mentát is. Ez lesz a mártogatós, amibe a kisült brokkolikat belemártjuk! (VAGY: joghurt, pár csepp citromlé, só, bors és egy kevés kapor! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése