https://apps.facebook.com/ritareceptversenye/recept.php?a=23
Szereted a muffint? És a répát? És együtt a kettőt? ;)
Hozzávalók:
- 200 g sárgarépa apró szeletekre vágva (food processzorral vágtam hajszálvékony szeletekre) (16 g ch)
- 3 ek almaszósz (vagy alma citromlével megfőzve és összeturmixolva) (15 g ch)
- 100 g mandula (lisztté őrölve) (8 g ch)
- 3-4 ek lenmag (lisztté őrölve)
- 50 g amaránt liszt vagy gluténmentes lisztkeverék (vagy kókuszliszt vagy megbízhatóan bio zabliszt) ~ 35 g ch
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk vanília
- 2 tk fahéj
- méz, nyírfacukor, kókuszcukor, stevia
- 1 dl gabonatej
Elkészítés:
- A sárgarépát megpucoljuk, majd food processor segítségével vagy szeletelőgéppel nagyon apró és vékony szeletekre vágjuk
- Elkészítjük az almaszószt, 2 almát héjától megszabadítva apró szeletekre vágunk és kevés vízben, pár csepp citromlével puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy kevés vízzel összeturmixoljuk.
- A száraz összetevőket összekeverjük: mandulalisztet, lenmaglisztet és ha szükséges még kevés gluténmentes lisztkeveréket a szódabikarbónával és sütőporral. Ízesítjük fahéjjal és vaníliával, cukrozzuk, ha édesen szeretjük (én 2 ek kókuszcukrot tettem bele)
- A répát először az almaszósszal turmixoljuk (esetleg kevés gabonatejjel) majd beleöntjük a lisztet is és azzal is összedolgozzuk. Valójában így nálam a sárgarépa észrevehetetlen apró lett, szinte elvegyült a tésztában.
- Sütőt előmelegítjük, majd 180 fokon 25 perc alatt muffin formában aranybarnára sütjük
- Extra: kevés cukrozatlan kakaóporral még ízesítettem a végén kb. a fele tésztát, így lett kakaós és kakaómentes répás muffin is :)
20 db készült, kb. 7-8 g ch / db
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése