2013/12/14

Rozmaringos gluténmentes muffin

Hozzávalók: 
  • 100 g kukoricaliszt
  • 100 g hajdinaliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1,5 dl mandulatej/zabtej
  • 2 db almából készült almaszósz
  • 1 tk almaecet
  • 2-3 tk rozmaring durvára vágva
  • 4-5 ek steviapor
Elkészítése: 
  1. Sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  2. Egy edényben elkeverjük a száraz összetevőket: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, rozmaring és édesítjük, amennyire szükséges. (én még 1 ek mézet is tettem bele) 
  3. Elkészítjük az almaszószt: 2 nagyobb almát héjától megszabadítjuk, felkockázzuk, majd egy kevés vízbe tesszük, ami épp ellepi, felforraljuk. Félretesszük, hagyjuk kicsit kihűlni, majd turmixszoljuk. Egészen pépessé, ezáltal lesz szószos állaga. 
  4. A száraz összetevőket fellazítjuk a szósszal, mandulatejjel és kevés almaecetet is locsolunk bele. Ha szükséges, még édesítjük, ha túl laza a tészta, még kevés kukoricalisztet keverünk bele. Ha pedig túl sűrű, akkor kevés mandulaliszttel krémessé keverjük. 
  5. Mehet is szilikonos muffin formába vagy a hagyományos, papírral bélelt muffin formába. 180 fokon 20 percig sütjük. 




Nincsenek megjegyzések: