2012/08/15

Lazacos brokkolifasírt





A két nagy kedvenc: brokkoli (5,5 g ch) és lazac (omega 3)
Hozzávalók:
  • 250 g vadlazac
  • 50 g feta
  • 1 nagy brokkoli rózsáira szedve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 1 db tojás
  • liszt (rizsliszttel csináltam) 
  • só, bors, kókuszzsír/olaj
A brokkolit pici vajon megpirítom, majd felöntöm vízzel és pár percig puhára párolom. Ha kész, akkor hideg vízbe lehűtöm. Egy késes aprítógépbe összetöröm a lazacot, majd a brokkolikat, fetát, fokhagymát. És jöhet bele a citrom leve és héja is, majd a tojás, és végül a liszt. Egy órára a hűtőbe pihentetem, majd olajon/kókuszzsíron kisütöm.  (updated: vagy muffin formába töltöm, kevés olajjal meglocsolom a tetejét és úgy sütöm ki sütőben, 200 fokon)


Mivel lisztnél is rizslisztet használtam, így abszolút gluténmentes.