Ismét eper és egy kis mogyoróvaj: ez a tuti tavaszi keksz receptje! :) És amíg van eper, ezt nagyon - nagyon sokszor el fogom készíteni... mert én és az eper, nagyon - nagyon jó barátok vagyunk! :D
Ééés, épp ma érkezik otthonról drága Édesanyámtól egy adag eper szállítmány (házi, saját kertből való)! Hm, nyaammi! :)
Hozzávalók:
- 100 g bio zabliszt (lisztté őrölve) állítólag a biogazdálkodásból származó zabot gluténérzékenyek is ehetik, mert biztosan nem keveredik más glutént tartalmazó gabonával. 64 g ch / 100 g
- 50 g földimogyoró (lisztté őrölve), 7 g ch
- 100 g földieper (7 g ch)
- 5 ek mogyoróvaj (18 g ch/100g) ~ 5 g ch
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk sütőpor
- 2 ek lenmag beáztatva (bezselésítve)
- 2-3 ek almaszósz (1 nagyobb méretű almát apróra vágott almát pár csepp citromlével és vízzel megfőzök, leöntöm a levét és összeturmixolom) ~ 7 g ch
- 1 ek fahéj, 2 kk kakaó (cukormentes)
- 2-3 kk stevia, vagy 1-2 ek xilit
- A tésztához mindent egy nagy keverőtálba teszek, tehát az előzőleg lisztté őrölt zabot, mogyorót, valamint sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, édesítőt, valamint a lenmagot és az almaszószt is. Jól összekeverem, ha szükséges még édesítem.
- Az epreket megtisztítom és majd negyedelem, kevés fahéjba megforgatom.
- A tésztából formás kis kekszeket gyártok, kibélelt tepsibe rendezem őket, majd a tetejébe teszek 1-1 negyed epret. Picit belenyomkodom a tésztájába.
- 20 perc és 170 fokon megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése