2013/07/20

Tuna spaghetti bolognese vis bolognai spagetti tonhallal

Gyors vendégkaja, 2 főre, vagy 4 főre... gyors, friss, azonnal megvan! Íme:

Hozzávalók (2 főre):
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g sárgarépa (8 g ch)
  • 1 szár zeller
  • 250 g darabolt paradicsom
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 db tonhalkonzerv
  • kókuszzsír

Elkészítése:
  1. A felaprózott hagymát kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzákerül a hosszúkásra (nagyon vékony legyen!) vágott sárgarépa és zellerszárat. Sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Ha szeretjük tehetünk bele szerecsendiót is (frissen őrölt az igazi) 
  2. Amikor a zöldségek megpuhultak, mehet bele a tonhal, kicsit lepirítom. Majd a paradicsompüré, vagy darabolt paradicsom. (házilag is el tudjuk készíteni: lobogó vízbe beledobáljuk a paradicsomot és pár perc elteltével kivesszük, héját lehúzzuk és 4-5 darabra szeleteljük) 
  3. Kevés balzsamecettel és citromlével fűszerezzük még a legvégén és tésztával (teljes kiőrlésű vagy gluténmentes diéta esetén speciális gluténmentes tésztával vagy rizstésztával) tálaljuk.
  4. Aki szereti megszórhatja parmezánsajttal. Nyár lévén és kevés friss újhagymát vágtam a tetejére :)  
Önmagában az étel kevés szénhidrátot tartalmaz (sárgarépa), viszont a tésztával vigyázni kell és csak kevés mennyiségben fogyasztható (és heti egy alkalommal) cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia esetén.

(spec. teljes kiőrlésű spagettivel kb. 50-60 g ch/fő) 




Nincsenek megjegyzések: