A túrótorta az egyik legjobb édesség, annak aki diétázik, aki nem ehet sok cukrot, mert inzulinrezisztenciája van, vagy csak szeretne formában maradni. A túró csak minimális természetes cukrot tartalmaz, jól harmonizál szinte az összes gyümölccsel, így ezt a desszertet bármivel lehet kombinálni.
Én alapvetően kevés tejterméket fogyasztok, így elviekben a tofu lenne a túró helyettesítője. Viszont nem vagyok szója párti sem, így marad a bio túró, illetve ez esetben laktózmentes túró, mert vendégeknek készült, akik közül többen laktózérzékenyek. Az idei nyárból maradt (fagyasztott) sárgabarack a másik fő összetevő, de nagyon finom cseresznyével, meggyel is.
Hozzávalók (8 szelettel számolva 10 g ch / szelet)
- 300 g sárgabarack (fagyasztottat használtam, idei termés) (30 g ch)
- 500 g laktózmentes túró
- 4 db tojás
- 80 g durumliszt (51,2 g ch)
- 3-4 ek xilit
- 2 dl laktózmentes joghurt
- 2-3 kk bio citromhéj őrlemény
- Előkészítjük a sárgabarackokat, megtisztítjuk, magtól eltávolítjuk és negyedeljük.
- Előveszünk egy nagy keverőtálat és elkeverjük benne mindent a barackot kivéve, tehát a lisztet, tojást, túrót, cukrot és a joghurtot is. Megszórjuk citromőrleménnyel, összeforgatjuk.
- Majd ezt követően mehetnek bele a sárgabarack szeletek, finoman összekeverjük.
- Tortaformába öntjük és kb. 45 percig sütjük 160 fokon.
1 megjegyzés:
Szia, baromira tetszik a cikk :)
Megjegyzés küldése