2014/10/22

Laktózmentes sárgabarackos túrótorta

A túrótorta az egyik legjobb édesség, annak aki diétázik, aki nem ehet sok cukrot, mert inzulinrezisztenciája van, vagy csak szeretne formában maradni. A túró csak minimális természetes cukrot tartalmaz, jól harmonizál szinte az összes gyümölccsel, így ezt a desszertet bármivel lehet kombinálni. 

Én alapvetően kevés tejterméket fogyasztok, így elviekben a tofu lenne a túró helyettesítője. Viszont nem vagyok szója párti sem, így marad a bio túró, illetve ez esetben laktózmentes túró, mert vendégeknek készült, akik közül többen laktózérzékenyek. Az idei nyárból maradt (fagyasztott) sárgabarack a másik fő összetevő, de nagyon finom cseresznyével, meggyel is. 

Hozzávalók (8 szelettel számolva 10 g ch / szelet) 
  • 300 g sárgabarack (fagyasztottat használtam, idei termés) (30 g ch) 
  • 500 g laktózmentes túró
  • 4 db tojás
  • 80 g durumliszt (51,2 g ch)
  • 3-4 ek xilit
  • 2 dl laktózmentes joghurt
  • 2-3 kk bio citromhéj őrlemény

  1. Előkészítjük a sárgabarackokat, megtisztítjuk, magtól eltávolítjuk és negyedeljük. 
  2. Előveszünk egy nagy keverőtálat és elkeverjük benne mindent a barackot kivéve, tehát a lisztet, tojást, túrót, cukrot és a joghurtot is. Megszórjuk citromőrleménnyel, összeforgatjuk. 
  3. Majd ezt követően mehetnek bele a sárgabarack szeletek, finoman összekeverjük. 
  4. Tortaformába öntjük és kb. 45 percig sütjük 160 fokon. 











1 megjegyzés:

Linda írta...

Szia, baromira tetszik a cikk :)