2012/07/14

A "tökös" csirke / tökben párolt csirkemellek


Vagyis tökben párolt csirkemellek, tejföllel és friss fűszerekkel. Otthonról hoztam csillagtököt (patisszont) már vártam, hogy valami készüljön belőle...

Hozzávalók: 
  • 2 db közepes méretű tök (összesen kb. 30 g Ch)
  • 500 g csirkemell és/vagy filézett csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl alaplé 
  • 2 dl tejföl
  • olívaolaj/kókuszzsír
  • só, bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 kk őrölt majoranna
  • 1 kk kapor
Hagymát apróra vágom, csirkemelleket hosszabb csíkokra, patisszonokat pedig legyalulom. A hagymát olajban üvegesre pirítom, majd mehet bele a csirke. Sózom, borsozom, pici majorannával is ízesítem, plusz szerecsendiót reszelek bele aztán pedig felöntve alaplével félig megpárolom. Ha félig megpuhultak a hússzeletek, mehet rá a reszelt csillagtök és ezzel együtt készre párolom. 

Az utolsó pár percben öntöm csak rá a tejfölt kevés kaporral és készen is vagyunk!

Nem gondolnám, hogy bármi köret kellene még hozzá, maximum minimális rizs (???) Jó étvágyat! :)