2013/02/17

Bundázott brokkoli joghurtos mártogatóssal

Nagyon egyszerű, amolyan snack-nek is elmegy, vagy könnyű ebédnek...

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli rózsáira szedve
  • 1 tojás felverve
  • gluténmentes zsemlemorzsa vagy nem gluténmentes zsemlemorzsa :) 
  • só, bors, 1/2 tk koriander, 1/4 tk római kömény (vagy garam masala - indiai fűszerpor) 
  • kevés mentalevél
  • olaj (napraforgó vagy kókusz)
  • 1 bögre natúr joghurt
Elkészítés: 
  1. A brokkolit megmosom és rózsáira szedem
  2. A tojást felverem, sóval és borssal ízesítem, majd beleforgatom a brokkolirózsákat, úgy hogy szinte mindenhová jusson
  3. A tojásos brokkolikat zsemlemorzsába is megforgatom (nemrég szereztem be egy kölest és lenmagot is tartalmazó "liszt" keveréket, na én ebben forgattam meg) 
  4. Tepsibe (kibélelt, kivajazott) rendezzük a bundázott brokkolikat és kevés olajjal meglocsoljuk
  5. Sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk. 
  6. A bögre joghurtot kevés sóval és korianderrel és római köménnyel összekeverjük, belevágunk pér levél mentát is. Ez lesz a mártogatós, amibe a kisült brokkolikat belemártjuk! (VAGY: joghurt, pár csepp citromlé, só, bors és egy kevés kapor! :))




Nincsenek megjegyzések: