2013/02/25

Lazaccal és fetával töltött kelkáposzta tekercs

Ha beírod a google-be, hogy lazac + kelkáposzta, a legelső helyen hozza fel ezt a receptet! :) de tényleg!
Úgyhogy be se linkelem, keressétek meg! :P (stahl :))

Kicsit azért átalakítottam, azért ez nem újdonság, ugye? :) Sima tejszín helyett gabonatejszínt használtam, természetesen nem használtam vajat és olajat se, ezen kívül picit az arányokon is változtattam, közben derült ki, hogy miből mennyire volt végül szükség. 

Hozzávalók (4 személyre):
  • 1/2 fej kelkáposzta leveleire szedve (5 g alatt van a szénhidrát tartalma, tehát nem kell vele számolni a cukorbeteg diétában) 
  • 100 g lazac
  • 100 g feta / mozarella / bármilyen krémes sajt (light verziót vegyünk és ami nem tartalmaz mást csak max. sót a sajton kívül) 
  • 200 g sárgarépa (16 g ch és B6 vitaminban gazdag, a béta-karotinon kívül :))
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 dl növényi tejszín (8 g ch) 
  • víz, 2-3 ek fehér bor
  • kókuszolaj

Elkészítése: 
  1. A káposztát leveleire szedjük, középső erezetét kivágjuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk és pár perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük, hagyjuk kicsit kihűlni és száradni. 
  2. A lazacot vékony, apróbb csíkokra vágjuk, fetát is kisebb kockákra és a kihűlt kelkáposzta levelek közepére halmozzuk őket, éppen annyi tölteléket teszünk minden egyes levélbe, hogy aztán azt még fel tudjuk tekerni. így csinos kis töltelékeink lesznek! :) 
  3. Előveszünk egy jénai tálat és sorba rendezzük őket. Sütőt 200 fokra előmelegítjük. 
  4. Sárgarépát karikára (nagy segítség a food processzor, csak beleteszed a megpucolt répát és szépen vágja formára, ráadásul egyformára...  :)), hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk. Serpenyőben kevés kókuszolajat hevítünk, hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a sárgarépa szeleteket is, sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel is megszórjuk. Felöntjük kevés vízzel és 2-3 ek fehér borral is, majd hagyjuk pár percig párolódni. Végül pedig az egészet felöntjük növényi tejszínnel (rizstejszínt használtam), összeforraljuk és félrehúzzuk. 
  5. A tejszínes - sárgarépás öntetet a kelkáposzta tekercsekre öntjük és az egészet összesütjük. Nem több mint 15 perc és kész is! 
Kevesebb, mint 15 g szénhidrát van egy adagban! (kb. 3 db közepes kelkáposzta tekercs) 




Nincsenek megjegyzések: