
Akkor íme a recept ami hasonlít a sima falafel receptjére:
- 2 csésze csicseriborsó előző este beáztatva (100 g 49 g CH)
- 2-3 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa vagy rizsliszt és akkor máris gluténmentes! (100 g ~ 70 g CH)
- 1-2 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma (100 g 26 g CH)
- 2 ek petrezselyemzöld vagy más zöld fűszerek ízlés szerint: petrezselyem, koriander, fokhagyma, borsikafű
- 2-3 ek. tahini (szezámkrém - opcionális)
- szezámmag (a végén megforgatom benne - opcionális) (100 g 6 g CH)
- tökmag (mostanában tökmag mániám van, mert sok benne a magnézium!!!! :)) (100 g 4 g CH)
- só, bors
- 2-3 ek. olívaolaj
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap lassú tűzön legalább egy órát át főzzük. Amikor megpuhult, a borsókat összeturmixoljuk és minden hozzávalót apránként és ízlés szerint hozzákeverünk. Attól függően, hogy mekkora golyókat szeretnénk gyártani, egy kanál segítségével formáljuk majd szezámmagban is megforgatva egy kibélelt tepsi aljára helyezzük őket, tetejüket picit megnyomkodjuk (,hogy laposabb golyók legyenek) és sütőbe szép barnára sütjük.
Kb. 150 g csicseriborsót használtam fel, amihez még hozzájött további minimális mennyiség morzsából valamint a fokhagymából, és összesen 30 db fasírt készült el belőle.
Kb. 150 g csicseriborsót használtam fel, amihez még hozzájött további minimális mennyiség morzsából valamint a fokhagymából, és összesen 30 db fasírt készült el belőle.
Ilyesmi barnára (előtte - utána képpel)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése