2012/10/15

Mézes - chilis csirkecombok

Csak nagyon kevés mézzel... mivel cukorbetegek és inzulinrezisztenciás betegek nem ehetek mézet, bár megoszlanak a vélemények, mert a méz ugye nagyon jó immunerősítő és antibiotikum http://hvg.hu/egeszseg/20100722_mez_antibiotikum . Ha tudunk, inkább vegyes virágmézet használjunk sütésre, jobban hasznosul mint az akácméz.  

Hozzávalók: 
  • 8 db alsó csirkecomb
a páchoz: 
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 ek chilipor vagy egész chili apróra vágra
  • 1 ek vegyes virágméz
  • 2 ek olaj (olíva + szőlőmagolaj) 
  • só, bors 
  • 1 kk. gyömbér (opcionális) vagy kb. mogyoró nagyságnyi reszelt gyömbér

A csirkecombokat megmosom, szárazra törlöm, majd sóval és kevés borssal befűszerezem. Jöhet a pác, aminek a felével bekenve a csirkecombokat pár órára a hűtőbe pihentetjük, majd  onnan kivéve készre sütjük. Félidőben még a maradék páccal meglocsoltam. 200 fokon, kb. 45-50 perc alatt sült meg.



Nincsenek megjegyzések: