2012/10/15

Diós fetasaláta

Hétvégén kiruccantunk a Szimpla Piacra, ahol sikerült beszerezni mindenféle házi sajtot, úgy mint tökmagos, fokhagymás és diós házi sajtot. Szóval egy életkép a piacról, majd jön a recept is :)



És akkor jöjjön a diós fetasaláta, isteni vacsorára!

Hozzávalók:
  • 100 g dió (12 g ch)
  • 1 fej fejes saláta vagy 1/2 fejes saláta és 1/2 jégsaláta
  • 200 g feta sajt
  • 100 g diós házi sajt (remélhetőleg ~ 0 g ch)
  • 1 szál sárgarépa (4g Ch)
  • kevés póréhagyma (összesen kb. 4-5 cm vastagnyit nagyon vékony karikára vágva) (max. 3 g ch)
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 ek dió olaj
  • 1 ek olíva olaj
  • egy csokor kakukkfű
A diót száraz serpenyőben pár percig pirítjuk, majd az apróra vágott salátára szórjuk. A fetát apró kockára vágjuk, sárgarépát pedig vékony csíkokra szeleteljük, majd a póréhagymával együtt a salátahalom tetejére halmozzuk. Ezt követően jöhet rá az öntet: mustár, kifacsart citrom leve, kakukkfű és olaj, ezt jól összekeverjük, picit felverjük és meglocsoljuk vele a salátánkat. 


Sorozatképek :)




Nincsenek megjegyzések: