2012/06/11

Spenótos - ricottás tészta


Ennek a receptnek az alapját a Bence anyukája szolgáltatta! :) az ebédről megmaradt teljes kiőrlésű tésztáját használtam fel alapanyagként és a Jamie-féle cannelloni receptet dolgoztam át (http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/awesome-spinach-ricotta-cannelloni), míg végül ezt kaptam!

A spenót pedig természetesen otthonról van, milyen érdekes, hogy már egy hete kaptam és még mindig milyen szép, egészségesek a levelei! :)


Hozzávalók: 
  • 200 g teljes kiőrlésű vagy durum tészta (2*73 g ch, de az adag ami végül lesz hatalmas!!!! :))
  • 250 g ricotta 
  • 500 g spenót
  • 1 fej vöröshagyma (8g ch 100g-ban)
  • 3-4 gerezd fokhagyma (26g ch 100g-ban)
  • 1 csokor majoranna - száráról lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk (vagy por formájában is kapható)
  • 1-2 kk reszelt szerecsendió
  • só, bors
  • kókuszvaj
  • 1 csomag bivaly mozzarella 
  • parmezán sajt
  •  4-5 nagy paradicsom
  • 1 nagy csokor bazsalikom

Elkészítése:
Kókuszvajon megpirítom az apróra vágott hagymát, amit követ az apróra szeletelt fokhagyma. Sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek bele és jöhet a majoranna is. A megtisztított, megszárított spenótleveleket megforgatom benne, nem sokáig, csak hogy egy picit összeessen. 
Egy jénai tálat veszek elő, ebben fogom az egészet megsütni. Alulra kerül a tészta, majd rá a spenót, ricotta, vékony szeletekre vágott mozzarella és még egy pici parmezánt is reszelek rá. Az egészet ha szükséges még itt is megsózom/borsozom. Felszeletelem a paradicsomot és egy csokornyi bazsalikommal, sóval és borssal összeturmixolom. Amikor már teljesen folyékony állagú lesz, az egészet a rakott tésztám tetejére öntöm, az a jó, ha nem csak a tetejére, hanem oldalra is jut. Sütőbe teszem és kb. 20 percig 220 fokon sütöm. Kb. 4 részre tudtam elosztani, annyi lett belőle, vagyis egy adagban kb. 25 g ch van, és természetesen lassan szívódó!


... és a végén ilyen szép lesz! :)