2012/06/08

Táplálkozási irányzatok II.

A helyes (vagy helyesnek vélt) táplálkozásokról már írtam korábban egy bejegyzést, ami egyelőre csak elméleti részből áll. Egy picit bővítve az ott felsorolt táplálkozási irányzatokat, íme egy rövid felsorolás arról, ami megbetegít bennünket: 
  1. tápanyaghiány
  2. vízhiány
  3. oxigénhiány
  4. elsavasodás
  5. szabadgyökök ( --> rák) leginkább állati eredetű tápanyagok erősítik a szabadgyököket, ellene antioxidánsokkal tudunk védekezni, mint pl a legtöbb vitamin (C, A, E), szelén, növényi táplálék (fekete bogyós növények, piros bogyós növények, zöld színű zöldségek, spárga, kurkuma, gyömbér, cékla, fekete retek)
  6. méreganyagok: tartósítószerek, egyéb szervezet számára nem hasznosuló anyagok
  7. stressz (mily' meglepő :)) 
Nagyon sok mindent nem fűznék a fentiekhez... Hajrá!!! Én folyamatosan próbálkozom, az első pont betartása érdekekében folyamatosan megteszem a megfelelő lépéseket + még le írom a recepteket :)