2013/01/17

Mákos brownie

Brownie... nagy kedvenc nálam.. igaz, hogy csoki van benne és alig lehet kapni cukormentes étcsokit, úgyhogy inkább javasolt cukrozatlan kakaóporral pótolni az étcsoki egy részét! Ez most nálam legutóbb szilveszterkor készült (a lencse mellett mákot is kell ilyenkor enni, tudtátok?), csak kicsit el vagyok maradva a bejegyzésekkel... azért nem csak szilveszterre lehet elkészíteni... :) 

Eredeti recept innen: http://flat-cat.hu/tag/mak/


Hozzávalók:
  • 80 g étcsokoládé (~ 60 g ch) vagy kakaóbab örőlve és/vagy kakaópor (cukrozatlan) (én 3 ek kakaóport tettem bele, ~ 10 g ch)
  • 3-4 ek vaj (biovaj)
  • 2 tojás
  • 60 g mák (14,4 g ch) 
  • 50 g aszalt cseresznye (20 g ch)
  • 1/2  narancs reszelt héja és leve
  • 2 ek bourbon vanília 
  • xilit vagy stevia ízesítés szerint (stevia szénhidráttartalma 0 g) 

Elkészítés:
  1. A vajat gőz felett felolvasztom a csokival, majd félreteszem hűlni. 
  2. Tojásokat szétválasztom, először a sárgáját verem fel és hozzákeverem a kakaóbabot / kakaóport, mákot, vaníliát, narancs héját és levét valamint az aszalt cseresznyét is. 
  3. Tojásfehérjét is felverem, majd óvatosan a csokoládés - kakaós krémhez keverem. 
  4. Sütőpapírral bélelt tálba teszem és 180 fokon 25 percig sütöm. 
  5. 15 vékonyabb szeletet kaptam, így kb. 12  g ch / db. 
Sorozatkép: 






Nincsenek megjegyzések: